Menu

Social
SUSPECTUL PRINCIPAL, LA PARCHET

Daniel Gabriel Hussein, zis ”Dasaev”, interlopul brăilean implicat în atacul cu sticle și cuțite asupra a doi sportivi americani, care s-a petrecut sâmbătă noaptea pe o terasă din Brăila, s-a prezentat astăzi la Parchet. Tăiat pe față, bărbatul a spus că pe el nu l-a căutat nimeni în legătură cu atacul, că a fost acasă de sâmbătă noapte și până acum, și că, după ce a văzut în presă că este căutat a decis să vină singur la Parchet. De partea cealaltă, procurorii confirmă varianta sportivilor, că atacul asupra lor a fost neprovocat.

Interlopul afirmă că el este victima în toată această poveste și că el nu a făcut decât să se apere de sportivii agresivi. Dasaev povestește că sâmbătă noapte era la terasă cu nepoata sa, un prieten și iubita acestuia din urmă. La o oră după ce a ajuns a vrut să se ducă la toaletă, însă acolo a dat peste americani, care, spune el, păreau sub influența unor substanțe și care erau agresivi, nelăsându-l să treacă. Cearta s-a transformat în bătaie, iar Dasaev, când a simțit că a fost tăiat pe față cu ceva, s-a refugiat în baie. Când a ieșit de acolo, conflictul a reizbucnit, însă afirmă că nu îi cunoaște pe ceilalți implicați și presupune că erau clienți deranjați de atitudinea sportivilor. Într-un final, el a plecat acasă, unde a stat până în această dimineață, când a venit la Parchet însoțit de avocat. Interlopul afirmă că poate fi acuzat de orice dar de rasism nu, afirmând că el chiar are prieteni de culoare, deci în niciun caz motivul atacului nu ar fi fost acesta.

De partea cealaltă, unul dintre sportivii americani răniți, și anume Joseph McClaim, susține că atacacul a fost complet neprovocat și cel mai probabil, atacatorul a fost deranjat pur și simplu de faptul că ei sunt negri. Sportivul spune că se aflau la terasa pentru a sărbători venirea la echipa brăileană, când, din senin, au fost abordați de un bărbat necunoscut, cu care au început să se certe. Sportivul spune că, deși terasa avea pază, lucrătorii respectivi nu au intervenit deloc în conflict.

Sportivul american  spune că tot ce își dorește acum e să ajungă acasă, în SUA, lângă familia sa. El va mai sta în spitalul brăilean cteva zile pentru supraveghere, fiind acum în afara oricărui pericol. La rândul său, patronul și antrenorul echipei de baschet, Mircea Totolici, spune că imaginile de pe camerele de supraveghere sunt lămuritoare și că ele dovedesc că sportivii au fost atacați fără să provoace pe nimeni și că disputa nu a pornit de la niște fete, așa cum s-a vehiculat inițial.

În cauză, procurorul de caz, confirma versiunea sportivilor, afirmând că o singură persoană i-a înjunghiat pe cei doi, fără să fi fost provocat. Dosarul penal deschis este pentru tentativă de omor, iar acum este audiat și interlopul care s-a predat de dimineață, principalul suspect.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>