Menu

Social
“PRIORITATE” JANDARMILOR

Încă nu s-au stins bine ecourile mitingului din 1o august, când jandarmeria a gazat manifestanții din piața Victoriei, că un nou scandal se naște pe Litoral, cu aceeași protagoniști: oamenii în uniforme. Pentru că nu le ajungeau camerele rezervate într-un hotel din Jupiter pentru Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă, zeci de familii de turişti din acel hotel au fost trimise să locuiască în altă parte, unde nu aveau facilitățile contractate inițial. Unii turiști s-au retras, alții și-au cerut banii, iar câteva zeci au acceptat de nevoie târgul oferit.

La sfarsitul lunii august, o armata de jandarmi adunata din toata tara s-a deplasat pe Litoral intr-un concediu neoficial, de odihna. Neoficial pentru ca in acte a fost organizata Cupa Jandarmeriei la Fotbal pe PLaja. In realitate au venit jandarmi insotiti de familii cu copii.  Au fost 1.200 de jandarmi, poliţişti şi ofiţeri de la penitenciare.

„Au fost 1.000 de adulţi şi 200 de copii. Asta e şi ideea, să ne cunoaştem mai bine, să formăm legături între noi. Vrem ca oamenii să se relaxeze şi să facă şi sport. Şi, în acelaşi timp, nu au fost doar jandarmi. Au fost şi alţi angajaţi din subordinea M.A.I., din Poliţie, de la Administraţia Penitenciarelor”

Sursa: www.libertatea.ro

(spune )Cătălin Bălteanu, jandarm activ şi vicepresedintele Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română.

Turiștii care au ajuns la recepția aceluiași hotel unde stăteau jandarmii nu s-au putut caza deși își plătiseră biletele din decembrie 2017. Ce s-a intamplat de fapt ? Beneficiind de voucherele de vacanta, anul acesta la competitia de fotbal pe plaja au venit mai multi jandarmi decat se inscrisesera initial, si toti au vrut sa stea in acelasi hotel. Iar turistii care aveau bilete cumparate de anul trecut, au fost trimisi la plimbare prin Jupiter. Li s-a gasit un hotel mai departe de mare, fara piscina si fara restaurant propriu.

Succesul Cupei Jandarmeriei la fotbal pe plajă a însemnat depărtarea de plajă pentru alţi turişti. Pe 29 decembrie 2017 am achiziţionat prin agenţie un sejur de 9 nopţi cu demipensiune la hotel in Jupiter în valoare de 2.500 lei pentru 2 adulţi şi un copil” povesteşte Mirela Stoica , una dintre persoanele nemultumite.

Sursa: www.libertatea.ro

In plus hotelul unde erau cazati initial are si piscina proprie, ceea ce nu au gasit la cealalta unitate de cazare, unde au fost mutati. Si asta n-a fost tot. La hotelul unde au fost mutati, turistii n-aveau nici masa asigurata. Trebuiau sa bata drumul de 3 ori pe zi pana la hotelul ocupat de jandarmi, ca sa manance. Suparati,  turistii au sunat la agentia prin care isi cumparasera vacanta la mare. Le-au spus ca nu mai sunt primiti la hotelul unde aveau biletele si sunt trimisi in alt loc fara piscina, fara mancare si in conditii diferite fata ce platisera ei.

Turistii au platit 2.500 lei pentru 2 adulţi şi un copil, 9 nopţi de cazare. Jandarmii au dat 725 lei de persoană, pentru 4 nopţi de cazare si 3 mese pe zi. Voucherul oferit de Guvern valorează 1.450 de lei, ceea ce înseamnă că, pentru o familie de doi oameni, era necesar fix un voucher ca să participe la acţiunea comună a jandarmilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>