Menu

Social
ÎNOT PE MAREA NEAGRĂ, DE CENTENAR

După ce a traversat mai întâi Canalul Mânecii iar mai apoi fluviul Dunărea, înotătorul Avram Iancu, și-a propus să străbată acum Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. Asta înseamnă 630 de kilometri în aproximativ 45 de zile. Românul vrea astfel să celebreze într-un mod cu totul inedit Centenarul României.

În noua provocare,  Avram Iancu a pornit pe 2 septembrie, de la Sulina, locul unde Dunărea se varsă în mare. In fiecare zi inoata in jur de 15 kilometri, timp de sase ore, uneori chiar fara oprire. Este un efort imens pe care il face bibliotecarul din Petrosani. Marea Neagra se monteaza repede si poate deveni foarte periculoasa. Insa principalul dusman este insa altul. Noaptea se odihneste,  iar  ziua este nevoit sa faca eforturi supraomenesti. Tocmai de aceea in incercarea lui de a strabate Marea Neagra pana la Istanbul, ii sta alaturi Calin Ene. Dintr-un caiac acesta il supravegheaza si ii acorda asistenta in cazul in care are nevoie.

Varful carierei pentru Avram Iancu l-a reprezentat traversarea inot a Canalului Manecii. In august 2016 petroşeneanul reusea aceasta performanta doar în slip şi cască, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de aproape 18 ore. A urmat apoi Dunarea, in total 2860 de km.

Traversarea Marii Negre de la Sulina la Istanbul ca de altfel si celelalte doua  provocari pe care le-a dus pana la capat reprezinta modul in care inotatorul roman isi cinsteste urmasii si pentru a arata lumii intregi ca AND-ul romanesc este unul foarte puternic.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>