Menu

Social
AU CĂZUT CU LIFTUL …PREA GREU

În 2004, în timp ce vizita Maternitatea din Ploiești, fostul ministru al sănătății, Ovidiu Brânzan a rămas blocat într-unul dintre lifturile spitalului. Ieri, 15 paciente ale maternității ploieștene au căzut cinci etaje cu același lift. Nimeni nu a fost rănit, dar accidentul le va ține cu siguranță departe de lift pe femei, cel puțin până le va trece sperietura. De vină, spune conducerea unității, ar fi liftierul care a permis transportul unei greutăți mai mari decât putea duce liftul.

Incidentul neplacut s-a intamplat  ieri, cand 15 femei, care nascusera de curand, au urcat in lift la etajul 5. Ascensorul a picat pana cand a fost oprit de tambur. Reprezentantii Consiliul Judetean Prahova, institutie care este si administratorul unitatii medicale,  a luat legatura cu firma care face mentenanta lifturilor.

Pe instructiunile de folosire ale liftului greutatea maxima este de 1.250 de kg, dar reprezentantul firmei care asigura mentenanta sustine ca aceasta ar trebui redusa. La nivelul spitalului a fost demarata o ancheta interna care va scoate la iveala atat greseala liftierei, daca exista o culpa in acest sens, cat si problemele eventuale pe care le-ar putea avea ascensorul.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>