Menu

Social
ROMÂNII, CHEMAȚI LA REFERENDUM

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în formă adoptată de  Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. Propunerea legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie a fost adoptată marți, în plenul Senatului.

Referendumul pentru familie va avea loc în data de 6 si 7 octombrie 2018, după ce, marți, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie.

Forma adoptată de Parlament prevede că articolul 48 din Constituţia României va avea următoarea formă: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”, iar cetăţenii care vor participa la referendum vor răspunde cu DA sau NU la întrebarea ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Prin referendum este vizata doar casatoria, cea liber consimtita intre un barbat si o femeie, insa nu si familia care poate avea si alte forme, si anume familia monoparentala,  familia alcatuita din parinti necasatoriti sau familia din bunici si nepoti.

La referendumul naţional, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării, se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi secţiile consulare, dacă acestea funcţionează în locaţii diferite, şi institutele culturale din străinătate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>