Menu

Politic
TOT MAI APROAPE DE DEMISIE

Bombă pe scena politică românească! Scaunul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD se clatină serios după ce, la orele dimineții, a fost publicată scrisoarea disidenților din PSD prin care i se cere public demisia liderului partidului. Printre semnatari se află primarul Capitalei, Gabriela Firea, dar și vicepreședinții Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu. Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, unul dintre cei 25 de semnatari, i-a cerut public demisia lui Liviu Dragnea, printr-o postare pe site-urile de socializare.

A apărut scrisoarea disidenţilor din PSD în care se cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Documentul a fost publicat de Gabriela Firea dar și de alți lideri PSD pe paginile proprii de socializare. Scrisoarea, semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, dar și de numeroși alți lideri județeni ai PSD, arată că Liviu Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru PSD și îi cere acestuia demisia de la șefia partidului, precum și înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă ca președinte interimar. Cei trei lideri PSD cer și adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă.

Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, unul dintre semnatarii scrisorii, a postat un mesaj pe Facebook prin care îi cere lui Liviu Dragnea să facă un pas înapoi.

„Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp.

Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare. (…) Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate!”.

La nici o oră de la aparitia scrisorii impotriva lui Liviu Dragnea, Biroul de presă al PSD a anunțat că social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ședința, care va avea loc vineri, 21 septembrie, de la ora 12,30, la sediul central al PSD, se anunță una tensionată, cu replici acide între cei din tabara care il sustine pe Dragnea si cea care îî cere demisia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>