Menu

Social
LA CUMPĂRĂTURI, PENTRU IARNĂ

Vinete împănate, ardei, gogoşari murați, castraveciori acri ori roșii conservate sunt doar câteva dintre bunătățile care, în mod normal, nu ar trebui să lipsească din nici o cămară pentru iarnă. Și ca totul să fie pregătit la timp, multe dintre gospodine au început deja să își facă proviziilele. Anul acesta însă românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar, pentru că vremea fost secetoasă, iar producția de legume în mai toată țara a fost mai mică.

E forfota mare in pietele de legume si fructe,  de la malul marii. Si asta pentru ca gospodinele au iesit sa isi cumpere cele necesare pentru camara de iarna. Castraveciorii, gogosarii, ardeii capia si rosiile au fost cele mai vandute legume. Nu insa in cantitati foarte mari,  asa cum se intampla in anii trecuti.

Aceasta familie a venit tocmai de la Săpânța, cu bunatati care mai de care mai gustoase. Dulceata de ardei iute, de gogonele sau smochine, gogosari ori castraveti murati, toate au fost pregatite cu multa pricepere de sotii Pop. Anul acesta, din cauza ploilor productia de legume  a avut de suferit,  asa ca si preturile au crescut.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>