Menu

Social
S-A DESCHIS TÂRGUL DE TOAMNĂ

Bunătăţi tradiţionale, meşteri populari dar si numeroase concerte de muzică populară. Sunt câteva dintre atracțiile târgului  “Toamna Buzoiană”, de la Buzău, care a început ieri și ține până duminică. La deschidere a participat și ministrul Agruculturii, Petre Daea, care n-a plecat cu mâna goală. A cumpărat usturoi de Râmnicelu, ceapă de apă și multe alte produse tradiționale.   

Timp de cateva zile, vizitatorii targului „Toamna Buzoiana” pot  cumpăra direct de la producători usturoi de Râmnicelu, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat. Prezent, ieri,  la  inaugurarea  târgului “Toamna Buzoiană” a fost și ministrul Agriculturii, Petre Daea.  Acesta a stat de vorbă  cu fiecare producător în parte. Daea  nu a rezistat tentaţiilor, şi-a achiziţionat de la  targ o căsuţă artizanală, săpun de lavandă, bijuterii confecţionate manual, ciocolată de casă, un kilogram de usturoi de Râmnicelu şi 10 kilograme de ceapă de apă.   Totodată, Daea a achiziţionat o ie de copil, pe care a spus că o va dărui omologului său austriac, când va merge la Viena.

Unii buzoieni prezenti la târg n-au mai stat pe gânduri și au cumpărat produse de sezon, alții doar le-au testat cu privirea. În spaţiul de la Drăgaică, târgul va găzdui şi numeroase manifestări folclorice autentice sustinute de formaţii îndrăgite şi interpreţi de seamă de muzică populară. Anul acesta, evenimentul are loc în perioada 19 – 23 septembrie  şi  este organizat de Primăria şi Consiliului Judeţean Buzau, în parteneriat cu Direcţia Agricolă Judeţeană.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>