Menu

Social
NEPUTINCIOȘI ÎN FAȚA PESTEI

În mare viteză, porcii românești din Dobrogea sunt exterminați în ritm industrial. Inspectorii sanitar-veterinari susțin au descoperit un nou focar de pestă porcină africană în localitatea constănțeană Horia, iar ca măsură radicală au trecut la uciderea preventivă a tuturor exemplarelor sănătoase. În acest moment, în județ au fost confirmate 73 de focare în 37 de localități.

Oameni imbracati in alb din cap pana in picioare au bagat spaima in toti taranii din Dobrogea. Cand ii vad in ograda, satenii stiu ca urmeaza sa ramana fara animalele pe care s-au chinuit atat de mult sa le creasca. Dupa ce au ucis porcii prin impuscare, inspectorii sanitar-veterinari au urcat cadavrele in cupele escavatoarelor,  iar de acolo au fost duse mai departe la groapa comuna sapata in apropierea localitatii.

Insa nu toti oameni din Horia au asteptat sa le fie omorati porcii. Multi i-au sacrificat inainte de interventia atutoritatilor. Nu de alta dar vor sa stie ca si-au asigurat deja masa pentru sarbatorile de iarna. In judetul Constanta e prapad din cauza isteriei pestei porcine africane. In total, pana la aceasta data, reprezentantii DSVSA spun ca au identificat 73 de focare in 37 de localitati.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>