Menu

Administrativ
PREGĂTIRI PENTRU REFERENDUM

A fost desemnat  preşedintele Biroului Electroral Județean Buzău pentru referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie. Este vorba de judecătorul Aurel Pușcă,  care a fost ales, ieri, prin tragere la sorți.  Întrebarea la care vor răspunde alegătorii, în  zilele de 6 şi 7 octombrie, cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. 

Desemnarea preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie al judeţului Buzău  pentru Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie s-a făcut joi, la sediul Tribunalul Buzău, prin tragere la sorţi. Conform dispoziţiilor legale în vigoare, tragerea la sorţi a fost efectuată de către preşedintele Tribunalului Buzău, de pe o listă care cuprinde, în următoarea ordine: judecători, procurori, precum şi alţi jurişti din judeţ care fac parte din Corpul experţilor electorali. În urma tragerii la sorţi efectuate de preşedintele Tribunalului Buzău, Valentin Barbu, a fost  desemnat  drept câștigător judecătorul Aurel Pușcă.

Față de alte alegeri locale ori parlamentare unde concurența era foarte mare între magistrați, acum doar trei judecători s-au înscris. Rolul Biroului Electroral Județean este să supravegheze corecta desfăţurare a Referendumului şi să centralizeze, la nivelul  județului Buzău rezultatele acestuia, apoi să le înainteze Biroului Electoral Central.

La Referendumul din 6 şi 7 octombrie, cetăţenii vor spune dacă sunt sau nu de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament. Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a fost adoptată pe 11 septembrie de Senat. Un alt referendumul pentru revizuirea Constituţiei a avut loc in 2003, si  s-a desfăşurat tot pe parcursul a două zile, din cauza riscului de a nu se atinge pragul necesar de prezenţă pentru validarea acestuia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>