Menu

Social
PROCEDURI SIMPLIFICATE

adoptie copilVeşti bune pentru cei  care vor să adopte un copil. Procedurile au fost simplificate şi vor fi acordate stimulente financiare. Cine adoptă copii mai mari de 7 ani sau care au grad de handicap accentuat ori grav, infectat cu HIV sau bolnav de SIDA, ori care face parte dintr-un grup de cel puţin trei fraţi adoptabili împreună, va primi 900 de lei pe lună.

Până acum, cei care adoptau un copil primeau o indemnizaţie de 1.900 de lei. În plus, cei care adoptă, beneficiază pentru fiecare copil de o sumă fixă de 1.500 lei pe an, pentru asigurarea unor servicii de recuperare sau reabilitare medicale, psihologice sau de altă natură, în urma recomandărilor unui medic, psiholog sau asistent social. Totodată, procesul de adopţie va dura mai puţin. Noua lege prevede că autorităţile nu mai trebuie să întrebe rudele de până la gradul patru dacă vor copilul.

Ultimele statistici arată că la finalul anului trecut, erau în România peste 3.200 de copii adoptabili. În 2017, au fost adoptaţi peste 1.200 de minori.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>