Menu

Social
CEI MAI BUNI CAI, PE HIPODROM

Cai de rasă din mai multe țări, multiplu medaliați la competiții naționale și internaționale și-au dat ieri întâlnire pe Hipodromul din Ploiești, pentru a participa la o licitație. Aproximativ jumătate dintre exemplarele prezentate au fost vândute la prețuri de mii de euro. Evenimentul este unul deosebit pentru că ceva asemănător a avut loc după cel de-al doilea război mondial.

Cu toate ca organizatorii sperau sa expuna spre vanzare la licitatie aproximativ 24 de cai, pana la urma clientii au avut de ales din 64 de exemplare din tari ca Italia, Polonia, Rusia, Bulgaria si Romania. Uranus este un tanar armasar cu parinti campioni, iar proprietarul spune ca este foarte valoros.

Pentru a ajunge la aceasta valoare, un cal competional este intretinut cu bani grei de catre proprietar. Banii sunt doar un aspect din aceasta pasiune. Un cal iti ocupa tot timpul atunci cand e crescut pentru performanta. Acest domn a cumparat doi cai din licitatie si se considera norocos.

Cel mai scump exemplar din licitatie s-a vandut la pretul de 4.500 de euro, dar acesta isi va mari pretul dupa ce va castiga mai multe competitii de profil.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>