Menu

Administrativ
CONTROL LA PREFECTURĂ

Prefectura Buzău a fost luată din nou la bani mărunţi de Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne. Săptămâna trecută, 16 inspectori ministeriali au verificat întreaga activitate a Prefecturii Buzău, în cadrul unei inspecţii de fond ce a vizat toate serviciile instituţiei. Un astfel de control dispus de la Ministerul de Interne a mai avut loc la Buzău , în martie 2017, la scurt timp după ce fostul prefect Aurelia Mitrea a fost înlocuit. Atunci, a fost dispuns un plan de măsuri, ce conţinea aproximativ 150 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a descins, la începutul săptămânii trecute, în Prefectura Buzău, pentru a controla  toate serviciile instituţiei. Controlul a durat 5 zile. Nu mai puțin 16  inspectori ministerial au verificat întreaga activitate a Prefecturii. Controlul n-a fost întâmplător, ci a vizat dacă au fost îndeplinite cele  150 de măsuri,  constatate, in martie 2017, in urma unui alt control de la minister, care a avut loc in martie 2017, la scurt după înlocuirea fostului prefect, Aurelia Mitrea. Actuala conducere a Prefecturii Buzău susține că peste 90 la sută din  problemele constatate atunci, la nivelul instituției, au fost rezolvate.

Serviciul Juridic al Prefecturii constituie una dintre sursele de probleme încă nerezolvate, indicate de catre inspectorii ministeriali. Conducerea Prefecturii Buzău se plânge însă că duce lipsă acută de personal la Serviciul Juridic. În prezent, la acest departament lucrează opt persoane și ar mai fi nevoie de încă 5, pentru a duce la îndeplinire toate sarcinile de serviciu.

În 20 martie 2017, la scurt timp dupa ce fostul prefect Aurelia Mitrea a fost înlocuit, Corpul de Control al ministrului de Interne a sosit la Buzău. Timp de două săptămâni, peste 20 de inspectori ministeriali au verificat întreaga activitate a Prefecturii, în cadrul unei inspecţii de fond ce a vizat toate serviciile instituţiei, de la Compartimentul Juridic, până la Serviciul de permise şi înmatriculări auto.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>