Menu

Social
PORCI MORȚI RECUPERAȚI DIN DUNĂRE

Alertă pe Dunăre, la Brăila, după ce cadavrele unor porci au fost văzute plutind pe apă, în zona Laminorul. Acestea au fost recuperate de către lucrătorii ISU și predate Direcției Sanitar Veterinare. Zilele trecute cei care treceau Dunărea cu Bac-ul au filmat un alt porc plutind chiar pe lângă șalupa Poliției de Frontieră. Atunci nu s-au luat măsuri, pentru că oamenii nu au sunat la 112, iar polițiștii de frontieră spun că nu au văzut leșul respectiv.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brăila au recuperat astăzi din Dunăre, cadavrele a doi porci. Acestea pluteau pe apă, în zona Laminorul, iar după ce au fost scoase lesurile  au fost predate Directiei Sanitar Veterinare.

Nu este prima dată când, de la descoperirea primului focar de PPA în Brăila, pe Dunăre sunt văzute leșuri de porci. Cel mai recent a fost filmat de niște cetățeni săptămâna trecuta, cadavrul plutind chiar pe lângă șalupa Poliției de Frontieră. Din nefericire, pentru că oamenii nu au sunat la 112 iar polițiștii se pare că nu ar fi văzut cadavrul în putrefacție, cadavrul respectiv nu a fost recuperat. Județul Brăila este în carantină din cauza pestei porcine africane.

Peste 60 de focare de boală au fost confirmate până acum, iar peste 200.000 de porci au fost deja sacrificați.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>