Menu

Educatie
INTERESAȚI DE ȘCOALĂ

Rromii sunt tot mai interesați de educația copiilor lor. Cel puțin la Rm. Sărat, ei au făcut toate eforturile pentru a-și da copiii la școala gimnazială doctor Ilie Pavel. Chiar dacă cheltuielile sunt mari, iar mulți dintre ei sunt săraci, aceștia  consideră cei mici pot avea un viitor mai bun, doar dacă învață carte.

Elevii de etnie roma, inscrisi la scoala din cartierul Zidari, din municipiul Rm. Sarat, nu ies din cuvantul dascalilor. Chiar si cei mai mici, bobocii, sunt bucurosi ca au ajuns in bancile scolii. Cei mari incep sa prinda gustul cartii si nu mai fug de scoala asa cum o faceau in anii trecuti. Pentru cei mai multi dintre acestia, Şcoala Gimnaziala “Doctor Ilie Pavel” a devenit a doua casa. Multi dintre parintii copiilor de etnie roma sunt saraci lipiti, din cauza ca nu au slujbe. Fac insa efoturi mari ca sa-si trimita copiii la scoala.

De la an la an, tot mai multi parinti de etnie roma isi inscriu copiii la scoala, iar problema cea mai mare este ca unitatea de invatamat are nevoie de un spatiu mult mai mare. La Scoala Gimnaziala “Doctor Ilie Pavel”, din Rm. Sarat, frecventează cursuri copii ai caror parinti nu stiu sa citeasca sau sa scrie. Cei mici vor putea ca la randul lor sa isi invete parintii tainele abecedarului.

Toti copiii care se inscriu in clasa I la scoala din cartierul ramnicean Zidari ajung să termine clasa a VIII-a. Din păcate, nu toti continuă insa la liceu sau şcoală profesională.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>