Menu

Social
SPANIOLI, ÎN VIZITĂ DE LUCRU

Vizită importantă astăzi, la Buzău. O delegaţie de primari spanioli din regiunea La Rioja – Spania, dar și  alți oficiali spanioli  au participat la o întâlnire de lucru la Consiliul Județean Buzău. Printre invitați s-a numărat și Aurel Truţă,  primul român ales primar al unei localităţi din Spania.

Judeţul Buzău s-a înfrăţit, recent, cu o regiune din Spania. Înfrăţirea nu este strict simbolică, dimpotrivă, acordul de colaborare dintre judeţul Buzau şi Guvernul Comunităţii Autonome din La Rioja prevede promovarea efectivă şi concretă a relaţiilor de colaborare dintre cele două administraţii si atragerea unor  fonduri europene. Acesta a fost si scopul întâlnirii  de lucru  de la Consiliul Judeţean Buzau, la care au participat mai mulţi primari din regiunea La Rioja – Spania, dar si alti oficiali spanioli. Originar din Ardeal, Aurel Truţă este primul român ales primar al unei localităţi din Spania.

Potrivit statisticilor, in prezent, in Spania muncesc peste 1 milion de romani. La intalnirea de lucru de la Consilul Judetean Buzau, a participat si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Horia Ţuţuianu. Pana la finele lunii, si judetul Constanta urmeaza sa se infrateasca cu alta regiune din Spania.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>