Menu

Social
PUȚINI PLĂTITORI LA SĂNĂTATE

asigurari de sanatateCifre îngrijorătoare privind sistemul public de Sănătate din România! Numărul contribuabililor este de aproape trei ori mai mic faţă de numărul celor care beneficiază de servicii medicale. S-a ajuns aici pentru că sunt mulţi români care au plecat în străinătate şi nu mai plătesc asigurări. În plus, sunt multe categorii scutite de plata CASS, iar în top sunt pensionarii.

Potrivit statisticilor, în acest moment, în România sunt peste 17 milioane de cetățeni care sunt asiguraţi la sistemul de sănătate, dar numărul celor care plătesc contribuţiile nu ajunge nici măcar la 7 milioane. Cei mai mulţi dintre ei sunt pensionari, aproape 4 milioane şi jumătate. Peste 4 milioane sunt şi copiii şi tinerii care urmează o formă de învăţământ. Pe lista celor scutiţi se află şi persoanele care primesc ajutor social şi persoanele cu handicap.

Cele mai mari diferenţe între numărul plătitorilor şi cel al beneficiarilor sunt în judeţele din nordul Moldovei. În Suceava şi Botoşani, de exemplu, aproape 30 de persoane plătesc CASS pentru 100 de beneficiari.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>