Menu

Social
PRIMUL PRIMAR ROMÂN DIN SPANIA

Un român, în vârstă de 42 de ani, este primarul unei localităţi din Spania. În urmă cu 3 ani, Aurel Truţă i-a convins pe spaniolii din localitatea Paramo de Boedo că este un om serios și gospodar si a fost ales cel dintâi primar din Spania de origine română. Această funcţie nu este remunerată, fiind vorba de o localitate spaniolă  cu doar 100  de suflete si 28 de kilometri pătrați. 

Acum 19 ani, românul Aurel Truță părăsea Alba Iulia, pentru a lucra în străinatate.  Povestea lui începe la fel ca a multora dintre conaţionalii noştri: a parasit tara în căutarea unei oportunităţi de muncă în strainatate.  A avut diverse joburi:  culegător de măsline, a lucrat în servicii hoteliere şi chiar a avut o firmă de construcţii în Madrid. Odată ajuns pe tărâmuri iberice, a rămas definitiv acolo, alături de familie.

În urmă cu 3 ani, Aurel Truţă i-a convins pe spaniolii din localitatea Paramo de Boedo că este un om serios și gospodar. Această funcţie nu este remunerată, fiind vorba de un sat de aproximativ 100 de suflete, Aurel fiind însă primul primar străin din provincie cât şi primul român ales primar în Spania. Comuna Paramo de Boedo include trei sate , iar Aurel Truţă spune că i-a plăcut de la început regiunea pentru că seamănă cu cele România.

Aurel Truţă are 42 de ani si s-a născut în Alba-Iulia.  Este căsătorit şi are o fetită. Acesta se află în această perioadă în România, alături de o delegaţie de primari spanioli, pentru oportunitati de colaborare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>