Menu

Educatie
FĂRĂ LECŢII ÎN ZIUA EDUCAŢIEI

Elevii vor avea încă o zi de vacanță. În ziua de 5 octombrie, școlarii și profesorii sărbătoresc „Ziua Educației”. Ceea ce înseamnă că nu se vor face ore, însă fiecare școală are libertatea să sărbătorească prin manifestări specifice această zi. Hotărârea a fost luată prin temeiul prevederilor contractului colectiv de muncă, dar și pentru că în acel weekend va fi organizat și referendumul pentru modificarea termenului de „familie” în Constituție.

Elevii şi profesorii sarbatoresc, in data de 5 octombrie, „Ziua Educatiei”, astfel ca in scoli nu se vor face cursuri. Dar acest lucru nu inseamna ca scolarii vor sta acasa. În  fiecare an,  pe 5 octombrie au fost organizate activitati prin care unitatile de invatamant au sarbatorit aceasta zi.

Totodata, in weekend-ul dupa aceasta data, va fi organizat si referendumul pentru redefinirea „familiei’ in Constitutia Romaniei. Autoritatile din municipiul Rm. Sarat sunt de parere ca directorii unitatilor de invatamant au suficient de multa experienta in organizarea spatiilor pentru sectiile de votare din cadrul scolilor, astfel incat in zilele de 5 si 8 octombrie  sa nu fie ingreunat procesul de invatamant.

5 octombrie a fost stabilita, de UNESCO, drept Ziua Internationala a Educatiei, iar orele din aceasta zi nu vor fi recuperate in niciun fel.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>