Menu

Social
A MURIT TORȚIONARUL FICIOR

Torționarul Ioan Ficior a murit, astăzi, în pușcărie, la vârsta de 90 de ani, unde ispășea o condamnare de 20 de ani de închisoare. Acesta fusese găsit vinovat pentru moartea a 103 deţinuţi închişi în lagărul de muncă de la Periprava. Ioan Ficior era internat în spitalul penitenciarului Jilava, din cauza stării sale precare de sănătate.

Pe 29 martie anul trecut, Ioan Ficior a fost condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare, fiind găsit vinovat pentru moartea a 103 deţinuţi închişi în lagărul de muncă de la Periprava, unde a fost comandant. De asemenea, a fost obligat şi la plata a 310.000 de euro, despăgubiri către supravieţuitorii pe care i-a torturat. Ioan Ficior a devenit la acea dată al doilea torționar condamnat, după Alexandru Vișinescu.

La momentul încarcerării sale, starea de sănătate era precară. Pe lângă cei 103 deținuți uciși prin tortură, mulți alții au supraviețuit bătăilor și înfometării, ajungând să-și spună în prezent poveștile.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>