Menu

Social
ÎN ZBOR, PE VALURI

Când furtuna închide porturile, iar plajele sunt pustii, alți iubitori ai mării își iau în primire nisipul: sunt împătimiții sporturilor nautice care se pot desfășura pe suprafețe mari de apă și uscat, fără grija turiștilor care i-ar stânjeni. Iubitorii salturilor pe apă cu kiteul și-au dat întâlnire la Constanța, și-au zburat pe valurile amenințătoare din larg.

Kitesurfingul inseamna pentru unii un stil de viata, pentru altii, cea mai buna metoda de a simti libertatea, iar pentru cei mai multi dintre noi reprezinta doar un sport bizar. In anii 70, un sportiv german s–a gindit sa combine ideea de parasutism cu cea de schi pentru agrement, iar pasul urmator a fost sa inlocuiasca parasuta cu un zmeu. Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare, inclusiv în România. Sportivul atinge viteze de peste 50 km/h şi poate zbura, pentru câteva secunde, până la inaltimi de 10 metri.

Kitesurfingul este un sport extrem ce presupune utilizarea unui echipament special. Siguranta a devenit primordiala in acest sport, dupa ce unii sportivi au murit izbindu–se de stanci sau de alte persoane aflate in apa, in timp ce altii au fost ridicati de vant la citeva zeci de metri, pentru ca apoi sa se prabuseasca. Echipamentul necesar este destul de scump si poate s-ajunga pana la 12oo de euro si include si un altimetru care masoara inaltimea saltului.

Kitesurfing-ul este agreat în special de tineri, însă cei care au adus în România acest sport au aproape 50 de ani sau chiar sunt trecuţi de această vârstă. Iar clienţii vin de peste tot din ţară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>