Menu

Cultural
„CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC”

100 de filme, 100 de orașe, 100 de zile. Este vorba de proiectul „Centenarul Filmului Românesc”, care promovează filmul autohton în 100 de orașe, din România. Caravana „Centenarul Filmului Românesc” a ajuns, vineri, și la Rm Sărat, cu filmul „Secvențe”, eveniment în cadrul căruia iubitorii de film s-au întâlnit cu actrița Ileana Popovici.

Triplu eveniment, vineri, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Rm. Sarat. Caravana  „Centenarul Filmului Romanesc” a poposit in orasul de pe maul raului  Rm Sarat, cu proiectia filmului „Secvente” in regia lui Alexandru Tatos.

Evenimentul a fost deschis de expozitia fotografica „România: Evoluție” realizata de AGERPRES. Expozitia cuprinde cele mai importante momente din istoria României, dar si documentarul AGERPRES „Marea Unire: România, la 100 de ani”. Caravana „Centenarul Filmului Romanesc”, promoveaza filmul autohton in 100 de orase, din Romania si cuprinde 100 de filme alese cu atentie, de cei mai mari critici de film din tara. Filmele sunt prezentate in fiecare oras de catre o echipa de jurnalisti din Iasi.

La evenimentul de la Rm. Sarat a fost prezenta si actrita Ileana Popovici, care a impartasit iubitorilor de film cateva din experientele acumulate de-a lungul timpului in cinematografie. Centenarul Filmului Românesc este un proiect inițiat de Asociația ARTIS din Iași și Asociația MIA din Chișinău și se desfășoară în anul Centenarului României atat in  localități din România cat și din Basarabia si Cernăuți. Evenimentul de la Rm. Sarat a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>