Menu

Social
ULTIMELE PREGĂTIRI PENTRU REFERENDUM

Pregătirile pentru Referendum au intrat în linie dreaptă. La Buzău, au sosit buletinule de vot, iar președinții secțiilor de votare au fost chemați astăzi la instruirea privind organizarea și desfășurarea votului de la finele săptămânii. Spre deosebire de alte alegeri, la Referendum-ul din weekend, buzoienii nu s-au mai înghesuit pentru ocuparea locurilor de președinți ai sectilor de votare, unii renunțând la acestă bătaie de cap. În județul Buzău, în zile de 6 și 7 octombrie, vor fi deschise 426 de secții de votare. 

Buletinele de vot pentru referendumul care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, prin care cetățenii vor fi întrebați dacă sunt de acord cu modificarea Constituției în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria între un bărbat și o femeie, au sosit ieri, la Buzău. Astazi, președinții secțiilor de votare din județ au fost chemați la instruire si au primit telefoane pentru buna desfasurare a scrutinului.

Spre deosebire de alte alegeri, la Referendum-ul din weekend, buzoienii nu s-au mai inghesuit pentru ocuparea locurilor de presedinti ai sectilor de votare.

Potrivit reprezentanților Biroului Electoral Județean, peste 400.000 de pesoane din judet, vor putea să se exprime în legătură cu propunerea de revizuire a Legii fundamentale într-una dintre cele 426 de secții de votare. Dacă rezultatul referendumului va fi unul pozitiv, în Legea fundamentală a tarii va fi operata o singură schimbare: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie (și nu între soți), pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>