Menu

Administrativ
PRIMĂRIA TAIE SUBVENȚIA LA CĂLDURĂ

Se anunță o iarnă grea pentru peste 10.000 de familii din Buzău racordate la sistemul centralizat de încălzire. Primăria Buzău nu va mai acorda subvenția la energia termică, iar prețul încălzirii s-ar putea dubla, în condițiile în care Guvernul nu va aloca bani pentru căldură. Municipalitatea a anunțat că va ajuta, totuși, cele mai sărace familii din oraș, prin acordarea unui voucher de 7.000 de lei pentru montarea unei centrale termice de apartament.

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului au motive serioase de îngrijorare. La propunerea primarului Constantin Toma, Primăria nu va mai subvenționa energia termică. Vestea afectează aproximativ 10.000 de familii, atâtea cât mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, toate cu venituri modeste.

Cum este puțin probabil ca Guvernul să mai aloce bani pentru subvenționarea energiei termice, costurile încălzirii vor trebui suportate integral de catre consumatorii casnici, majoritatea familii cu venituri modeste. Reprezentantii Primariei Buzau intentioneaza sa adopte un proiect care prevede ca locatarii cu venituri nete mai mici decat salariul minim pe economie, sa primeasca  un voucher in valoare de 7000 de lei, de apartament, pentru achiziţionarea unei centrale. Consilierii PNL consideră însă că modul în care a fost conceput proiectul este discriminatoriu.

Eliminarea subvențiilor la incalzire ar însemna ca abonatii racordați la sistemul centralizat să scoată din buzunar suma integrală pentru producerea gigacaloriei, 430 de lei, față de 230 de lei, cât au plătit consumatorii casnici anul trecut.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>