Menu

Social
FĂRĂ CĂRȚI DE ÎMPRUMUT

Cititorii care vor dori să împrumute cărți de la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” din Buzău vor trebuie să mai aștepte cel puțin 3 luni. Biblioteca se va muta temporar într-un mall din oraș, iar pe perioada mutării fondului de carte, instituția nu mai poate funcționa. Întreg fondul de carte, care cântărește  680 tone, va fi mutat cu sprijinul Armatei pentru care s-a semnat recent un acord de colaborare.  

Vechiul sediu al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” din Buzau va intra în reabilitare cu fonduri europene, iar, pe durata lucrărilor, instituția, cu tot fondul de carte, va fi relocata într-un centrul comercial, Astfel, de luna viitoare, fondul de carte va fi mutat cu sprijinul Armatei, iar timp de 3 luni biblioteca nu mai poate functiona.

După organizarea mai multor selecții de oferte in privinta unui sediu temporar pentru Biblioteca Judeteana cea mai avantajoasă a fost cea făcută de un centru comercial din Buzău care a oferit Consiliului Județean Buzău o suprafață de 1.200 de metri pătrați cu o chirie de 3,9 euro/mp. Luna acesta, proprietarul spațiului trebuie sa finalizeze amenjarea spatiului si sa obțina toate  avizele necesare pentru ca biblioteca să se poată muta în centrul comercial care mai găzduiește Judecătoria Buzău, dar și Serviciul de Evidență a Persoanei Buzău. Sediul Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” va fi reabilitat printr-o investitie de peste 18 milioane de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>