Menu

Social
LILIAC DE SEPTEMBRIE

Dacă la munte a venit iarna și noaptea ninge ca în povești, la Iași a înflorit liliacul. Pentru a doua oară în acest an. Specialiștii din horticultură spun bobocii înfloriți acum nu vor mai apărea în primăvară. De vină pentru apariția florilor de culoare mov este schimbarea bruscă de climă.

Oamenii care stau in cartierul Bucium, situat intr-o zona de deal a Iasiului, s-au trezit ca liliacul de pe strada lor a inflorit. Iar mirosul florilor este atât de puternic, incit au impresia ca vine primavara.

Incalzirea globala, dar si schimbarile climtice bruste sunt de vina pentru inflorirea tarzie a mugurilor de liliac. Specialistii de la Facultatea de Horticutura spun ca bobocii infloriti acum nu vor mai aparea in primavara. De la sfarsitul saptamanii, vremea se va schimba radical. Meteorologii spun ca se vor inregistra  temperaturi mai scazute, specifice sfârsitului de septembrie, cu valori de cel mult  22 de grade Celsius.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>