Menu

Social
EXPONAT VALOROS DONAT MUZEULUI

Donație, pe cât de inedită, pe atât de valoroasă, la Muzeul Județean de Istorie Buzău. Este vorba despre un radio-receptor folosit pe aeronavele americane care au survolat România, spre sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial. Obiectul a fost donat, zilele trecute, alături de o stație radio de fabricație românească, de către un buzoian pasionat de radio-telecomunicații, fost angajat al Marinei Fluviale. Stația radio, construită în Statele Unite, între 1930 și 1940, ar putea fi admirată de publicul larg în cadrul unei expoziții viitoare a Muzeului Județean.

Un receptor radio de acest tip, exponat unic în țară, a intrat, zilele trecute, în posesia Muzeului Județean de Istorie Buzău. Acest receptor a fost folosit de către aviaţia americană pe bombardierele aflate în misiuni de război executate deasupra Europei și Pacificului, în cel de-al Doilea Război Mondial. Obiectul a fost donat Muzeului de către radiotelegrafistul Vasile Căpraru, fost angajat al Marinei Fluviale a Dunării.

Cea de-a doua piesă donată Muzeului Judeţean Buzău este un receptor de unde scurte de tip USP, producţie românească, produs de Electromagnetica în anii ʼ60.  Piesele vin să completeze colecţia de aparate telefonice şi de radiocomunicaţii a muzeului buzoian. Cele două receptoare radio putea fi admirate de către publicul larg în cadrul unei expoziții viitoare a Muzeului Județean de Istorie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>