Menu

Social
SE TEM DE PESTA PORCINĂ

Autoritățile din Iași se tem de apariția virusului pestei porcine, care a făcut deja prăpăd în multe județe din țară. De vină nu ar fi animalele crescute în gospodăriile oamenilor din județ. Boala ar putea fi adusă în oraș de pelerinii care sunt așteptați să ajungă la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, pe 14 octombrie. 

Autoritatile locale din Iasi iau masuri de preventie inainte de cel mai mare pelerinaj religios din tara, cel al Cuvioasei Parascheva. Sefii Directiei pentru Sanatate Veterinara se tem ca oamenii veniti la slujba vor aduce virusul pestei porcine in oras, mai ales ca sint asteptati sa vina si pelerini din zonele afectate de boala care a dus la sacrificarea a peste 140 de mii de porci, atat din gospodariile satenilor, cat si din ferme. O prima masura care va fi luata este aceea ca la toate intrarile si iesirile din oras sa fie montate preșuri auto cu dezinfectant.

Si reprezentantii bisericii spun ca vor verifica riguros toate produsele alimentare ce vor fi impartite pelerinilor de diverse firme si ii sfatuiesc pe credinciosi sa nu-si aduca mancare de origine animala la pachet. Pelerinajul Sf Parascheva incepe pe 11 octombrie si se termina pe 14 octombrie. La Iasi sunt asteptati sa ajunga peste 500 de mii de credinciosi din intreaga tara, mai ales ca hramul are loc intr o zi de duminica. Anul trecut, la Iasi au venit peste 1 milion de oameni din tara si din strainatate in capitala Moldovei, si au participat la diversele concerte si manifestari publice, organizate de primarie. La racla cu sfintele moaste s-au inchinat, anul trecut, peste 350 de mii de oameni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>