Menu

Social
FĂRĂ CORN, LAPTE ȘI MĂR

În județul Iași noul an școlar a început cu stângul. Și aici, cornul, laptele și mărul întârzie să ajungă pe băncile copiilor. În mai multe județe din țară nici nu s-au făcut licitațiile pentru a desemna firmele care să livreze alimentele și fructele în unitățile de învățământ. Între timp, majoritatea copiilor își întreabă dascălii, dacă a venit mâncarea mult promisă de Guvern.

150 de copii de gradinita si clasele gimnaziale de la scoala din comuna Aroneanu, judetul Iasi, asteapta cu nerabadre mancarea promisa de statul roman. In tot acest timp, frigiderele stau goale, in spatiile special amenajate pentru depozitarea produselor alimentare. De multe ori, dascalii sunt cei care aduc, de acasa, mincare pentru elevii din familiile sarace.

Parintii spun ca laptele, cornul si marul date la scoala reprezinta o masa importanta pentru un elev. Altii spun ca pachetelul de acasa este de neinlocuit. In Iasi, Consiliul Judetean abia a lansat caietul de sarcini, iar pina la finalizarea licitatiilor si desemnarea cistigatorilor este cale lunga. Autoritatile  dau vina pe legislatia in vigoare si pe birocratia din Romania.

In judetul Iasi, 89 de mii de elevi inca asteapta sa primeasca, la scoala, un corn, lapte si un mar. Conform legii, copiii trebuie sa primeasca produsele alimentare si fructele pe perioada intregului an scolar, adica timp de 167 de zile. In mai bine de jumatate din tara, licitatiile nu au fost facute. Cel mai probabil, mancarea va ajunge in unitatile de invatamant in luna noiembrie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>