Menu

Social
ACTIVIST AGRESAT LA CHIȘINĂU

Incident violent la Chişinău în care a fost implicat cunoscutul activist pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion. Acesta se plânge că în anul Centenarului, a fost bruscat din senin de forţele de ordine şi apoi expulzat abuziv de autorităţile din Republica Moldova, care i-au şi impus o interdicţie de intrare în ţară pentru următorii cinci ani.

Incidentul de luni seară din capitala Moldovei s-a produs la scurt timp după ce George Simion a participat la o emisiune la un post TV din Chişinău unde s-a dezbătut tema unirii cu România. În timp ce se îndrepta cu maşina spre ieşirea din capitala Moldovei, romanul şi şoferul sau ar fi fost opriţi de poliţie sub pretextul unei percheziţii de rutină. George Simion acuză că ar fi fost urcat cu forţa în maşina poliţiei şi dus fără nicio explicaţie peste graniţă, în România. Acesta a ajuns marţi, în Buzău, cu o caravană pro-unire.

George Simion povestește că a fost bruscat de către oamenii legii de peste Prut. Activistul român a mai precizat că nu se va lăsa intimidat de gestul autorităţilor de peste Prut şi va contesta în instanţă interdicţia de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>