Menu

Social
UDREA ȘI BICA, ARESTATE ÎN COSTA RICA

udrea arestataFostul ministru al Turismului, buzoianca Elena Udrea şi Alina Bica, fosta șefă DIICOT, au fost reţinute ieri de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. Cele două au fost ridicate, separat, de pe stradă, la San Jose. Ambele au fugit în Costă Rica, la începutul acestui an, înainte de a fi condamnate definitiv în dosare diferite.

Buzoianca Elena Udrea a fost reţinută ieri, în jurul orei locale 10.00, în zona Sabana Oeste, în timp ce Alina Bica a fost reţinută  4 ore mai tarziu, în aceeasi zona. Ulterior, autorităţile au postat o înregistrare în care este prezentată reţinerea Elenei Udrea. La operaţiunea de reţinere au participat agenţi ai Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica, din cadrul Biroului Central Naţional – INTERPOL Costa Rica, şi oficiali ai Direcţiei de Informaţii şi Securitate Naţională. Cele doua au fugit în Costa Rica înainte de a fi condamnate definitiv în dosare diferite.

Fostul ministru al Turismului, buzoianca Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 5 iunie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.  La 27 iunie, aceasta a fost dată în urmărire internațională.

La randul ei, Alina Bica a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului.

România și Costa Rica nu au un tratat bilateral  de extradare.  Totuși, țara din America Centrală a aderat la o convenție internațională care permite o asemenea procedură în cazul persoanelor condamnate pentru corupție. Elena Udrea a născut recent în Costa Rica o fetita, iar avocatul acesteia declara că legislația nu permite separarea mamei de copilul său.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>