Menu

Administrativ
GROAPA LUI TOMA

Mai în glumă, mai în serios, Buzăul are o nouă atracție turistică: o groapă de gunoi chiar în centrul orașului. Mai interesant este că groapa cu pricina a fost “amenajată” într-un pasaj subteran chiar prin grija primarului Constantin Toma. Deși edilul Buzăului a promis încă de la începutul anului că va reabilita trecerea subterană pentru a fi redată traficului pietonal, până acum Primăria nu a alocat niciun leu pentru refacerea obiectivului. În tot acest timp, pasajul a devenit o veritabilă ghenă și adăpost pentru aurolaci. 

În luna ianuarie a acestui an, angajaţii Urbis Serv, societatea Primariei Buzau, au deschis una dintre intrările în pasajul subteran de pe bulevardul Unirii, cea mai mare artera a orașului, pentru a evalua starea in care se afla obiectivul. Pasajul a fost inchis in 2010 dupa ce ani in sir infiltratiile de apa l-au degradat continuu. Primarul orașului Buzău Constantin Toma a inspectat starea actuala a trecerii pietonale subterane și a promis că obiectivul va fi reabilitat şi redat traficului pană la finele acestui an.

Promisiunile edilului s-au dovedit vorbe goale. Primaria Buzau nu a alocat niciun leu refacerii pasajului subteran, dar a cheltuit peste 1 milion de euro pentru festivitati, balciuri si paranghelii. În tot acest timp, trecerea subterană din centrul orasului s-a transformat intr-o veritabila groapă de gunoi si adăpost pentru oamenii străzii. Gunoaiele din centrul municipiului starnesc indignare printre buzoieni.

Unii buzoieni au botezat deja groapa de gunoi din pasajul subteran: „groapa lui Toma”. Alții spun ironic că trecerea subterana a devenit un adevărat obiectiv turistic.

Pasajul subteran care traverseaza bulevardul Unirii din municipiul Buzau a fost construit în anul 1987 cu rolul de a fluidiza circulaţia pietonală. Lasat in paragina o buna bucata de timp, pasajul a intrat in atentia fostei administraţii condusa de primarul Constantin Boșcodeală la începutul anilor 2000, când au fost demarate lucrări de reamenajare. La un capăt şi la celălalt al pasajului se dorea, însă, ridicarea a două construcţii ce aveau să funcţioneze ca spaţii comericiale şi care ar fi ocupat

foarte mult din trotuare, mai ales în zona Bisericuţei Copiilor. În urma demersurilor făcute de comercianţii din zonă şi de enoriaşii bisericii, care au cerut să se renunţe la cele două contrucţii, lucrarea a fost oprită, iar gurile pasajului au fost acoperite. În anul 2010, Primăria municipiului Buzău a investit 150.000 de lei în astuparea pasajului care a rezistat zeci de ani sub formă de şantier peren, în mijlocul oraşului Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>