Menu

Administrativ
PREGĂTIRI PENTRU IARNĂ

Pentru că s-au fript cu viscolul în alți ani, autoritățile buzoiene suflă în iaurt din timp. Cel puțin pe hârtie, instituțiile care administrează drumurile naționale și județene spun că sunt pregătite de deszăpezire, fiind deja semnate contracte cu firme specializate. Mai mult, reprezentanții Prefecturii Buzău vor verifica dacă autoritățile locale sunt pregătite în caz că va ninsoarea va pune probleme.

Pe hârtie, pregătirile pentru iarnă par în grafic la Buzău. Este concluzia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență intrunit astazi tocmai pentru a dezbate aceasta problema. Reprezentantii Prefecturii Buzău anunță însă că nu se mulțumesc doar cu asigurari din partea responsabililor. Astfel ca, de luna viitoare, vor trimite pe teren echipe mixte de control care vor verifica dacă autoritățile locale dispun de utilajele necesare, combustibil, stocuri de nisip, antiderapant, sare și echipe de lucrători care să asigure intervenția în cazul producerii de înzăpeziri pe drumurile județene și comunale.

De asemenea, prefectul judetului a solicitat Secției de Drumuri Naționale Buzău și responsabililor de la Drumuri Județene să prezinte în cel mai scurt timp o situație cu privire la amplasarea de parazăpezi pe șoselele din județ, utilajele disponibile pentru intervenții sau, după caz, a contractelor pentru deszăpezire pentru sezonul de iarnă.

În cadrul intrunirii, prefectul Carmen Ichim a cerut Secției de Drumuri Naționale Buzău și responsabililor de la Drumuri Județene să prezinte, în cel mai scurt timp, si o situație cu porțiunile de drum din județ care, pe timpul iernii, sunt afectate de căderile de zăpadă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>