Menu

Sport
4 ANI LA VIITORUL

gica-hagiGică Hagi a atins o cifră rotundă de când e „principal” la Viitorul: 4 ani. Pare un scenariu SF având în vedere realitatea din fotbalul românesc, mai ales cea din ultimii 10-15 ani. Spre exemplu, în ultimii patru ani Dinamo a avut 10 tehnicieni.

În momentul în care Hagi s-a decis să devină antrenor principal, Viitorul era într-o situaţie foarte proastă. După 10 etape din sezonul 2014-2015, echipa era pe poziţia a 14-a, cu numai 9 puncte acumulate. La finalul acelui campionat, clubul a terminat pe 11, apoi au urmat numai clasări bune, totul culminând cu titlul cucerit acum un an şi jumătate. În ultimul deceniu, există un antrenor care a rezistat şi mai mult timp decât Hagi la conducerea unei formaţii de Liga 1. Numele lui este Cristi Pustai. Între iulie 2008 şi ianuarie 2013, Pustai a fost „principal” la Gaz Metan.

Pentru a-i depăşi performanţa, Hagi trebuie să rămână în funcţia de acum, de la Viitorul, până cel puţin la finalul actualului campionat, adică până în mai 2019.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>