Menu

Administrativ
LA LOC COMANDA!

La loc comanda în privința scumpirii gigacaloriei în municipiul Buzău. Cel mai probabil la presiunea liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, primarul orașului a anunțat că va face tot posibilul ca, energia termică să fie subvenționată și în această iarnă, dacă nu total, măcar în parte. Edilul Buzăului anunțase anterior că nu va aloca nici un leu pentru subvenționarea energiei termice, caz în care prețul gigacaloriei se putea dubla.

În urmă cu o lună, edilul municipiului Buzău, Constantin Toma a făcut un anunț teribil pentru zeci de mii de buzoieni racordați la sistemul centralizat de încălzire. El a declarat că Primăria nu va mai acorda niciun leu pentru subvenționarea gigacaloriei și că va propune majorarea tarifului gigacaloriei de la 230 la 500 de lei. Ieri, edilul și-a schimbat brusc opțiunea. El spune că până la finalul acestei luni, va găsi soluții pentru ca la iarnă, facturile la căldură să fie la un nivel acceptabil.

Foarte probabil, în spatele acestei decizii bruște stau presiunile liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, din motive electorale. De altfel, același Ciolacu l-a informat zilele trecute pe primar că sunt foarte mici șansele ca Buzăul să primească subvenții de la Guvern pentru căldură în urma unei întrevederi avute cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Un scenariu plauzibil pentru acordarea subvenției la căldură și în această iarnă ar fi contractarea unui credit bancar. Primarul Constantin Toma a anunțat că lucrurile vor fi clarificate până la finalul lunii octombrie. Edilul atrage atenția buzoienilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că acordarea subvenției la căldură nu va mai fi posibilă decât până în anul 2020, o normă europeană urmând să interzică ajutoarele de stat pentru încălzirea locuințelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>