Menu

Social
A ÎNCEPUT VÂNĂTOAREA MISTREȚILOR

În lupta cu pesta porcină, autoritatile au început împuşcarea porcilor mistreţi. La Buzău, unde au fost confirmate 4 focare de pestă, au fost împușcați peste 200 de mistreți. Problema principală este că vânătoarea de mistreți, în această perioadă, se dovedește a fi o operațiune extrem de dificilă din cauza vegetației de pe terenurile agricole. În judeţul Buzău nu a fost identificat, deocamadată, niciun  mistreţ infectat cu pesta porcină africană, dar pericolul n-a trecut.

Ministrul Apelor și Pădurilor a emis un ordin prin care au fost suplimentate cotele de recoltare pentru mistreț, la nivel național. Măsura a fost luată în contextul răspândirii în România a virusului de pestă porcină africană, care afectează animalele domestice și pe cele sălbatice. Pană acum la Buzău, din cota de intervenție au fost împușcați, peste 200 de mistreți. În total, pe cele 46 de fonduri de vânătoare din județul Buzău ar trebui uciși peste 2400 de mistreți. Operațiunea se dovedește însă una extrem de dificilă din cauza vegetației de pe terenurile agricole din județ.

În satul Amara, comuna Balta Albă, din județul Buzău a fost identificat luni un nou focar de pestă porcină africană. Acesta este al patrulea focar de pestă confirmat în judeţ, după cele de la Pănătău, Lunca – Pătârlagele şi Puieşti.

În judeţul Buzău nu a fost identificat, deocamadată, niciun  mistreţ infectat cu pesta porcină africană, dar pericolul n-a trecut. Ccei mai mulţi porci mistreţi sunt în zonele de munte ale judetului, respectiv în localitățile Aldeni si Beceni. In acest moment, in tara, au fost confirmate aproape o mie de focare de pestă porcină africană în 246 de localităţi din 13 judeţe.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>