Menu

Administrativ
SCANDALUL RESTRICȚIILOR

Restricțiile de circulație impuse de Primăria Buzău în cel mai mare parc al orașului stârnește un nou scandal. Proprietarii localurilor din Parcul Crâng contestă decizia administrației locale și l-au dat deja în judecată pe edilul municipiului. În semn de protest, un patron de restaurant s-a filmat în timp ce transporta cu un cărucior alimente cumpărate din supermarket pentru aprovizionarea localului.

O decizie adoptată recent de Consiliul Municipal Buzău interzice accesul autovehiculelor în cel mai mare parc din municipiu, cu anumite excepții. Decizia a fost pusă în aplicare începând de vineri, atunci când polițiștii locali au instituit filtre la intrarea în cele două căi care permit intarea mașinilor in parcul Crang. Potrivit proiectului, accesul auto este permis doar 3 ore pe zi, între orele 06.00 și 09.00, numai pentru mașinile de aprovizionare a celor patru localuri din Parc. Totodată, sâmbăta și duminica seara, când au loc evenimente, in Parcul Crang au acces cate 4 taxiuri și 10 mașini, de local, în baza unor permise speciale eliberate de Primăria Buzau. Patronii localurilor din Crâng consideră insa decizia aberanta. Unul dintre proprietarii de local chiar a protestat intr-un mod inedit impotriva masurii luate de Primarie: s-a filmat în timp ce plimba un cărucior cu alimente pentru aprovizionarea restaurantului.

Restricționarea accesului auto în Parcul Crâng i-a pus în dificultate pe mirii și nuntașii care, în acest weekend, aveau programate evenimente in localurile din parc. Deoarece numai câteva mașini au putut trece de filtrele Poliției Locale, prestatorii de servicii dar și mare parte din nuntași au fost nevoiți să ajungă pe jos la localuri, situate la o distanta de aproape 1 kilometru.

Patronii localurilor din Parcul Crâng au contestat deja în instanță hotărârea Consiliului Local Buzău privind restricționarea accesului autovehiculelor în cel mai mare parc din municipiul Buzău. Ei considera decizia un abuz grosolan al Primariei Buzau, care incalca mai multe legi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>