Menu

Social
COLECTAREA SELECTIVĂ, NECESARĂ

Colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile este absolut necesară, în condițiile în care de la 1 ianuarie 2019, se va aplica taxarea la groapă a deșeurilor! O spun și autoritățile, din Rm. Sărat, care îi îndeamnă pe cetățeni să profite de proiectul ,,Sacul galben,, inițiat de societatea de salubrizare. Un aspect pozitiv este acela că în cele mai multe cazuri râmnicenii au demonstrat o deschidere lăudabilă pentru colectarea selectivă a deșeurilor, constatată încă din prima zi de ridicare a sacilor galbeni.

Perioada de colectare a deșeurilor cu ajutorul sacului galben a fost dublată, la Rm Sărat, de o amplă acțiune de informare din casă în casă. În toată această perioadă, reprezentanții societății de salubrizare RER Ecologic au discutat cu cetățenii despre modul în care trebuie să depoziteze deșeurile reciclabile în saci. Un aspect pozitiv este acela că, în cele mai multe cazuri, râmnicenii au demonstrat o deschidere lăudabilă pentru colectarea selectivă a deșeurilor, constatată încă din prima zi de ridicare a sacilor galbeni. În majoritatea sacilor colectați, reprezentanții RER Ecologic au găsit deșeurile reciclabile necesare, dovadă că mulți cetățeni au citit informațiile inscripționate pe saci și menite să îi ajute pe beneficiarii proiectului. Autoritățile din Rm Sărat îi îndeamnă pe cetățeni să profite de proiectul ,,Sacul galben,, inițiat de societatea de salubrizare RER Ecologic, deoarece este esențial pentru curățenia orașului.

Au existat însă și situații izolate în care, lucrătorii RER Ecologic au găsit în saci și alte tipuri de deșeuri, nu doar reciclabile. Reprezentanții societății de salubrizare au avut discuții directe cu cetățenii în care li s-a explicat beneficiile acțiunii de colectare selectivă, atât din punct de vedere legal, cât și din punct de vedere moral.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>