Menu

Social
ȘI-A IEȘIT DIN MINȚI

A fost nevoie de mai bine de cinci ore de așteptare, zeci de polițiști, jandarmi, pompieri și un negociator pentru a convinge un bătrân de 82 de ani să nu își pună capăt zilelor. S-a întâmplat aseară la Constanța, iar misiunea salvatorilor a fost atât de dificilă din cauză că bărbatul era înarmat cu două cuțite și amenință fie că se sinucide, fie că îi atacă pe polițiști. Într-un moment de neatenție salvatorii au reușit să îl imobilizeze. Bătrânul a apucat însă să se rănească la gât. A fost preluat de medici și dus de urgență la spital. Vă avertizăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

Era puțin trecut de ora 19 când s-a dat alarma. Bătrânul și-a rupt caloriferul din perete, iar vecina de la etajul s-a trezit cu casa plină de apă, și a sunat la 112. Când au ajuns însă polițiștii la fața locului bătrânul își ieșise din minți. Înarmat cu două cuțite s-a baricadat în dormitor și a amenințat că se aruncă de la geam dacă intră cineva după el.

Cinci ore s-au chinuit rând pe rând, pompierii, jandarmii și polițiștii ca să-l convingă să renunțe la gestul extrem. A venit chiar și un negociator, iar cumnata bărbatului a fost și ea chemată de acasă în speranța că îl vor convinge. Femeia spune că bărbatul a devenit recalcitrant și violent după ce și-a pierdut soția în urmă cu trei ani însă niciodată nu s-a gândit că se va ajunge la așa ceva.

În cele din urmă oamenii legii s-au decis să intre cu forța în camera bărbatului. Până să îl imobilizeze însă, bătrânul a reușit să se taie cu cuțitul în zona gâtului, astfel că la fața locului au fost chemați medicii de la SMURD. Bătrânul a ajuns în cele din urmă în urgența spitalului județean. Când își va reveni va fi transferat în secția de neuropsihiatrie, acolo unde va fi supus unor investigații amănunțite, iar medicii vor decide dacă are nevoie de tratament de specialitate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>