Menu

Social
ZIUA IUBIRII

vlcsnap-2015-02-24-14h59m20s18   Traditia sarbatorii Dragobetelui trebuie pastrata si dusa mai departe. O spun cei care au marcat astazi Ziua Iubirii la romani. Dragobetele este deopotriva un simbol al iubirii si al primaverii, dat fiind faptul ca 24 februarie marcheaza inceputul acestui anotimp.

Traditia spune ca in ziua de Dragobete, numit si Cap de Primavara, pasarile isi fac cuiburi, iar tinerii isi pot exprima iubirea fata de persoana draga. Una dintre superstitii este legata de sarut. Indragostitii care vor sa ramana cat mai mult timp impreuna trebuie neaparat sa se sarute in aceasta zi. Mai tineri sau mai in varsta, romanii cred ca traditia acestei sarbatori a iubirii trebuie pastrata. Asta chiar daca Valentine’s Day, sarbatoarea americanilor, este mai populara in randul indragostitilor. Indragostitii si-au facut si astazi cadouri si declaratii de dragoste, insa nu cu acelasi apetit ca de Valentine’s Day.

Multe persoane care sunt indragostite considera ca gesturile de iubire trebuie aratate zi de zi, nu doar in aceste zile speciale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>