Menu

Social
MORTUL VIU

Caz hilar în localitatea constănțeană Valu lui Traian. Declarat oficial mort, un bărbat este cât se poate de viu! Omul a fost anunțat că există și documente care să ateste…decesul. Acum constănțeanul va trebui să demonstreze că este viu, iar pentru va trebui cel mai probabil să meargă în faţa magistraţilor. Între timp riscă să piardă pensia, asigurările sociale și pe cele medicale.

Totul a pornit după ce pe străzile din Arad a fost găsit mort un bărbat fără adăpost. Primăria comunei Valu lui Traian a fost înştiinţată, prin intermediul unei adrese că decedatul este Ion Faraonu şi prin urmare să fie scos din baza de date a Serviciului Public Comunitar. În adresa respectivă se menţiona şi faptul că ar fi fost făcută verificarea în privinţa bărbatului ba chiar era oferit şi CNP-ul omului. Ar exista chiar și un certificat de deces, eliberat după o identificare prealabilă.

Ca să se convingă că omul este întra-adevăr viu, reprezentanţii primăriei din Valu lui Traian au mers la domiciliul bărbatului și și-au dat seama că este vorba de o greșeală. Bărbatul spune că nu a mai fost la Arad de acum 40 de ani. Este de fel din Iași și nici măcar nu are rude acolo.

Vestea presupusei morți a bărbatului i-a luat prin surprindere și pe vecini. Oamenii se amuză pe seama vecinului lor însă cred că cei care au greșit ar trebui trași la răspundere. Și asta pentru că acum omul riscă să rămână fără pensie și fără alte drepruri sociale.

Cel mai probabil bărbatul va trebui să se adreseze instanţei, pentru a anula certificatul de deces emis din eroare , de autorităţile arădene. Ion Faraonu este cunoscut în Valu lui Traian, este pensionar şi are peste 69 de ani. În prezent, se ocupă cu apicultura.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>