Menu

Sport
LUPTA CARIEREI

Buzoianul Bogdan Dinu poate deveni primul boxer român deţinător al titlului mondial la categoria grea. Dinu aflat sub contract cu King Promotion se va bate pe 17 noiembrie la Atlantic City cu americanul Jarrell Miller, în joc urmând să se afle centura de campion mondial al World Boxing Association.

Meciul lui Bogdan Dinu a fost posibil dupa ce deţinătorul de drept al titlului, Manuel Charr, a fost deposedat de centură din cauza unui test antidoping pozitiv. In aceste conditii, World Boxing Association a dictat un meci între challengerul obligatoriu, Fres Oquendo, şi Jarrell Miller, meciul fiind stabilit pentru  17 noiembrie, la Atlantic City. În ciuda unei burse de 500.000 de dolari, Oquendo a preferat să refuze lupta, pe motiv că nu avea suficient timp de pregătire. Cu un lobby puternic, a intrat în cărţi buzoianul Bogdan Dinu, care se afla oricum în pregătire pentru un meci programat pe 27 octombrie.

Jarrell Miller are 30 de ani şi este un fost kickboxer care a făcut carieră şi în boxul profesionist mondial. Supranumit ”Big Baby”, Miller este recunoscut ca un boxer agresiv, care îşi pune adversarii sub presiune permanent. El are 23 de meciuri disputate, cu 22 de victorii, dintre care 19 prin knok-out şi un singur egal. Dacă se păstrează reţeta financiară anunţată, Bogdan Dinu ar urma să boxeze pentru o bursă record pentru cariera lui, în speţă 500.000 de dolari. Din aceşti bani, boxerul ar urma să rămână cu mai puţin de jumătate, pentru că restul sunt taxe şi plata staffului său tehnic. Buzoianul Bogdan Dinu, in varsta de 32 de ani are disputate 18 meciuri la profesionisti dintre care 14 castigate prin knok-out.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>