Menu

Social
„LEGEA ÎMPOTRIVA LENEI”

Așa numita „Legea împotriva lenei” a intrat în vigoare. Actul normativ prevede că refuzul unui loc de muncă din partea asistatilor atrage încetarea dreptului la ajutorul social. În acest fel, statul dorește ca beneficiarii de ajutor social să presteze activități în folosul comunității, dacă primăriile de care aparțin solicită acest lucru.  

Prevederea prin care asistatii social sunt obligați se presteze muncă în folosul comunității în schimbul banilor primiți ca ajutor este inclusă într-o lege intrată în vigoare în data de 23 octombrie. Prin acest nou act normativ Guvernul vrea să încurajeze munca și să-i responsabilizeze pe asistatii social, în condiițile în care, în România, sunt peste 25.000 de persoane care primesc ajutor de la stat. Potrivit legii, primarii trebuie să întocmească un plan de activităţi sezoniere pentru asistatii social, pe baza cererilor primite de la firmele care au nevoie de forţă de muncă şi funcţionează pe raza localităţii respective.

În schimbul sumei primite ca ajutor social, un singur membru al familiei este obligat să presteze                            muncă în folosul comunității . Dacă persoana în cauză este bolnavă sau nu poate munci, la sarcinile cerute de autorități va trebui să meargă un alt membru din familie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>