Menu

Social
SISTEM DE IRIGAȚII MODERNIZAT

Anii tot mai secetoși i-au convins pe agricultori: culturile sunt în pericol fără irigații. Este și motivul pentru care Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare va implementa la Buzău un proiect, în valoare de aproape 5 milioane de euro. Investiția vizează reabilitarea Canalului Vest de Irigații, între comuna Vernești și limita cu județul Prahova.

Canalul Vest asigură apă pentru irigaţii pe o bună parte din terenurile de pe raza judeţului Buzău și are o lungime de 34 de kilometri. Importanța sa a convins Agenţia Naţionala de Îmbunătăţiri Funciare să depună, la începutul anului, un proiect de reabilitare a canalului, care a primit finanțare prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii . Lucrarea va fi una de anvergură și va costa nu mai puțin de 25 de milioane de lei.

Lucrările de reabilitare a întregii rețele de irigații din vestul județului Buzău vor dura doi ani. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Buzău a demarat încă din acest an procedurile de achiziţii ale lucrărilor, însă planurile au fost date peste cap de solicitarea fermierilor din județ, care, luna trecută, în lipsa ploilor, s-au văzut nevoiţi să îşi irige culturile aproape ca într-o lună de vară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>