Menu

Social
PÂINE MAI SCUMPĂ

paine-pe-rastelePâinea se va scumpi chiar de luna aceasta! Producătorii din industria de morărit și panificație spun că prețul la pâine va crește din cauza majorării tarifelor la electricitate şi gaze naturale, dar şi al costurilor cu materia primă şi forţa de muncă.

Majorarea cu 25 la sută a tarifelor la gazele naturale și energia electrică, îi face pe producătorii din industria de morărit și panificație să crească și ei prețurile. Mai mult decât atât, ei spun că în ultimul timp și materia primă, dar și forța de muncă s-au scumpit, ceea ce face ca prețul de producție să fie mai mare, iar în final asta să se reflecte în prețul de la raft. Asta înseamnă că dacă o franzelă, de 300 de grame costă în prezent între 0,60 și 1,30 lei, la un adaos de minimum 0,20 lei, produsul va costa între 0,80 și 1,5 lei.

Reprezentanții Patronatului Român din Industria de Morărit spun că, în ceea ce priveşte preţul actual al materiei prime, anul acesta s-a majorat semnificativ, până la 850 lei/tona de grâu, faţă de 650 de lei/tonă în 2017.

Toate aceste scumpiri contravin însă informațiilor apărute zilele trecute, potrivit cărora România înregistrează, în acest an, cel mai bun rezultat agricol din istorie, în condițiile în care producția record de grâu și porumb plasează cifra de afaceri din agricultură aproape de nivelul de 8 miliarde de euro.

Conform datelor Ministerului Agriculturii, producția de grâu din acest an este mai mare cu 200.000 de tone față de anul trecut, depășind 10 milioane de tone.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>