Menu

Politic
DOSAR CU GREUTATE?

Informații cu implicații extrem de grave la adresa primarului PSD al Buzăului, fostul afacerist Constantin Toma. Potrivit mai multor publicații on-line, Toma ar fi  urmărit penal într-un dosar greu, în care ar fi acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la peste 20 de milioane de euro! Cazul a fost dezbătut și în emisiunea News Express, de la TV Sud Est.

Potrivit informațiilor vehiculate în mediul on-line, dosarul penal pe numele primarului Constantin Toma, pentru evaziune și spălare de bani de zeci de milioane de euro, a fost instrumentat de către specialiștii Parchetului Buzău și aproape finalizat la începutul anului în curs. Informația a fost dezvăluită în premieră de către jurnalistul buzoian Iulian Gavriluță.

Potrivit aceleași surse de presă, dosarul respectiv a fost mutat ulterior la Parchetul din Dâmbovița, la cererea expresă a primarului Constantin Toma. Faptele ar fi avut loc în perioada de dinaintea alegerii lui Constantin Toma ca primar al municipiului Buzău.

Aceleași informații mai subliniază un aspect, pe cât de interesant, pe atât de grav: în ancheta penală derulată de procurori, nu ar fi vizat doar Constantin Toma, ci și apropiați ai acestuia, cooptați ulterior, ca și consilieri personali ai actualului edil de Buzău.

Până la o decizie definitivă, indiferent de situație, primează însă prezumția de nevinovăție. Pe de altă parte, chiar dacă aceste acuzații nu implică, deocamdată, vreo vinovăție dovedită, până la o sentința definitivă a unei instanțe de judecată, informațiile trebuie, însă, clarificate în cel mai scurt timp, având în vedere gravitatea lor și a funcției deținute de primarul Constantin Toma.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>