Menu

Social
UN NOU CONCURS, ACELAȘI DEZINTERES

Șase medici ar putea fi angajaţi, din această lună, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, în secţiile afectate de criză de specialişti. Chiar și așa, unitatea medicală se confruntă în continuare cu un deficit major de doctori. În schimb, posturile de asistenţi medicali și infirmiere sunt la mare căutare.

De ani buni, Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează la cota de avarie în ceea ce privește numărul de medici. De-a lungul timpului, unitatea sanitară a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, puțini au fost cei interesați. De curând, au fost scoase la concurs nu mai puțin de 13 posturi de medic, în mai multe secții ale spitalului, însă absolvenții de medicină nu s-au înghesuit să le ocupe. Printre posturile ocolite de medici se află cele două posturi de medic pediatru și de specialist ORL de la cabinetele din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, redeschis în acest an.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt disponibile mai multe posturi, situaţie ce obligă conducerea unității să continue politica de angajare a unor noi cadre medicale. Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. Astfel, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadrați la Spitalul Județean Buzău vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>