Menu

Social
TÂNĂRU ARS A MURIT ÎN BELGIA

TANAR P-N ARSTânărul, de 21 de ani, din Piatra Neamț internat la spitalul Charleroi din Belgia a murit.  El fusese transferat de la Iași la spitalul belgian, după ce a suferit arsuri pe aproape 70% din suprafața corpului, într-o explozie a blocului în care locuia.

Alexandru Gabriel a suferit arsuri pe aproape trei sferturi din suprafața corpului după o explozie produsă în locuința sa din Piatra Neamț, la sfarsitul saptamanii trecute. Inițial, acesta a fost transferat la Iași, dar medicii de acolo s-au declarat depășiți de caz. S-a decis transferul sau la centru de arsuri din Belgia, cu un avion al ministerului Apararii. Pacientul a ajuns acolo cu două bacterii contractate pe patul de spital din Romania.

Tânărul suferise două intervenții chirurgicale la începutul acestei săptămâni. Medicul român care îl îngrijea la spitalul belgian a declarat că ieri urma să fie făcută o a treia operație. Acum se așteaptă date oficiale de la spitalul din Charleroi pentru a lămuri cauzele decesului. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat ca in cazul tanarului autoritatile romane au facut tot ce s-a putut, iar decesul sau nu ar trebuie considerat un esec al sistemului medical din Romania.

Reamintim ca miercurea trecuta, o explozie urmată de un incendiu s-a produs la etajul al treilea al unui bloc de locuinţe din municipiul Piatra-Neamţ. In urma deflagratiei mai multe persoane au fost ranit,  starea tanarului  de 21 de ani, care a decedat ieri in Belgia, fiind cea mai grava.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>