Menu

Cultural
LANSARE DE EXCEPTIE

Eveniment de excepție, miercuri seară, la Sibiu. Este vorba de lansarea filmului „Moromeţii 2”, eveniment care a avut loc la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. Cei care au avut nostalgia satului românesc autentic şi a familiei lui Ilie Moromete au putut să vadă continuarea poveştii romanului lui Marin Preda.  Membrii echipei de producţie care au fost prezenţi la Sibiu au răspuns, la finalul proiecţiilor, la intrebarile publicului.

La mai bine de 30 de ani de la realizarea primei părţi a filmului „Moromeţii”, inspirat de primul volum semnat de Marin Preda, regizorul Stere Gulea revine în faţa publicului cu o nouă producţie. Filmul „Moromeţii 2” a fost lansat la Sibiu prin două proiecţii de gală, care au umplut sala Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Jucate cu casa închisă, avanpremierele  de la Sibiu s-au bucurat de prezenţa echipei proiectului, în frunte cu regizorul Stere Gulea.

Distribuţia este una de excepţie şi reuneşte câţiva dintre cei mai iubiţi actori români: Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru  Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiţă și mulți alții. Membrii echipei de producţie care au fost prezenţi la Sibiu au răspuns, la finalul proiecţiilor, la intreberile publicului.

Actorul Gheorghe Visu a venit la Sibiu curios să vadă filmul, pentru că, spune el, nu văzuse până acum rezultatul final. Pelicula a fost realizată în alb-negru, în aceleaşi gospodării de acum mai bine de trei decenii.  Potrivit echipei filmului, una dintre cele mai mari probleme întâmpinate a fost de natură financiară, bugetul alocat fiind de numai 1,5 milioane de euro.

Filmul „Moromeţii 2” va rula în cinematografe începând cu 16 noiembrie.

 

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>