Menu

Social
VIZITĂ CANADIANĂ

Incidentele tot mai numeroase în care sunt implicate avioane militare rusești și aeronave românești și NATO l-au făcut pe ministrul apărării din Canada să vină în România la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde staționează detașamentul canadian care patrulează spațiul aerian al țării noastre. Săptămâna trecută o aeronavă americană de recunoaștere a fost interceptată de un avion de vânătoare rus, Statele Unite considerând acțiunea Moscovei drept iresponsabilă.

Aeronava americană zbura în spațiul aerian NATO în momentul în care a fost interceptată de avionul rus. Acesta a trecut, așa acum o arată și fotografiile surprinse de radarele canadiene, la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane, punând astfel în pericol piloții.

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, consideră incidentele de acest gen, drept provocări evidente din partea Rusiei care pot avea urmări neplăcute. Ministrul apărării canadian condamnă ultimele acțiuni militare ale Federației Ruse, care au avut loc deasupra Mării Negre. Aflat în vizită oficială la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, acolo unde sunt dislocati 135 de militari canadieni, oficialul canadian consideră că astfel de incidente pun în pericol zeci de oameni și nu trebuie tolerate.

Ministrul de peste ocean s-a întâlnit la baza militară de la Mihail Kogălniceanu cu militarii din cadrul detașamentului canadian dislocat în România pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>